• La companyia haurà d'evitar les dificultats d'entrada al país d'un altre rival, Huawei
lei jun xiaomi portada

El gegant tecnològic xinès, Xiaomi, està establint seriosament les bases i alineant els seus "recursos" per entrar al mercat nord-americà, segons declaracions d'un alt càrrec de la companyia a 'CNBC'.

  • 183,38$
  • 5,98%
  • 21,50$
  • -23,42%

La setmana anterior Xiaomi va signar un acord amb Microsoft per explorar junts les àrees del núvol, la intel·ligència artificial i el maquinari. Quan se li va preguntar a Wang Xiang (cap d'operacions internacionals de Xiaomi i excap d'operacions de Qualcomm) si això era un senyal de l'entrada de la seva companyia al mercat nord-americà, l'executiu ha reconegut que sempre l’estan seguint a prop: "Sempre ens fixem molt seriosament en el mercat dels Estats Units. És molt important per a nosaltres, però estem sent molt cautelosos posant les bases per servir al consumidor nord-americà".

El gegant tecnològic xinès està establint les bases per dirigir-se a aquest nou consumidor

Xiang també va explicar que els Estats Units és un mercat on la gent paga per contractes amb operadors per adquirir telèfons, en lloc de fer-se amb ells directament. Com a conseqüència, la seva companyia necessita fer "personalitzacions" en la seva pròpia política per dirigir-se a aquest públic.

A l'actualitat, Xiaomi no ven cap dels seus 'smartphones' en sòl nord-americà, tot i que sí que comercialitza un carregador portàtil. En acabar entrant al mercat dels Estats Units, haurien de competir amb Apple i Samsung, les companyies que actualment dominen el sector.

Per tenir-hi una bona acollida, Xiaomi haurà d'evitar el destí d'altra gran companyia xinesa. Recentment, diferents serveis d'intel·ligència nord-americana van desaconsellar als americans utilitzar productes de Huawei considerant-los una amenaça per a la seguretat, després que l'empresa signés un acord amb l'operador AT&T per vendre el seu model Mate 10 Pro.

Noticias relacionadas

contador