• Des de la seva arribada al Marroc no ha estat clar "com encaixen en el model de transport existent", segons Uber
  • La decisió se suma a la suspensió dels seus serveis a Noruega i Finlàndia també per conflictes davant del marc legal
depart-de-la-directrice-de-la-communication-d-uber

Des dels seus orígens, Uber s'ha trobat amb múltiples traves i conflictes amb els diferents marcs legals dels països on ha aterrat. Fins ara, la plataforma de contractació de vehicles amb xofer no havia tingut problema en defensar el seu model i enfrontar-se als legisladors encara que alguna cosa ha canviat en els últims temps. Marroc se suma a Noruega i Finlàndia com els últims països on l'empresa ha fet un pas al costat.

La decisió d’Uber està d'acord amb la nova línia imposada per Dara Khosrowshahi des que fa uns mesos va substituir Travis Kalanick al capdavant de la companyia. La guerra del servei de VTC contra els convencionals serveis de taxi a totes les ciutats del món sempre ha tingut al mig les prohibicions, restriccions i protestes del sector.

Tot i el diàleg constant, encara no hem vist cap progrés constructiu a les regulacions

"Des que vam arribar al Marroc fa més de dos anys, hi ha hagut una manca de claredat sobre les noves plataformes com Uber i com encaixen en el model de transport existent", va dir Uber en un comunicat. L'explicació és que Uber s'ha compromès amb els reguladors marroquins per trobar una solució definitiva al conflicte. "Malgrat el diàleg constant, encara no hem vist cap progrés constructiu a les regulacions i podem dir amb seguretat que hem esgotat totes les mesures possibles".

Fins ara, Uber oferia el seu servei a Casablanca, la qual cosa deixarà de passar aquest proper divendres. "Tan aviat com les regles estiguin clares" la companyia assegura que reprendrà la seva activitat. Marroc només reconeix els taxis convencionals i no té disposicions per a vehicles de lloguer privats, segons explica Reuters a la seva informació.

"Ens comprometem a donar suport als centenars de conductors que s'han beneficiat de les oportunitats econòmiques d'usar l'aplicació Uber. Treballarem estretament amb ells durant aquesta difícil transició", va assegurar Uber dirigint-se als més de 300 conductors que donaven serveis a més de 19.000 usuaris habituals al Marroc.

La decisió anunciada ara al Marroc és similar a la qual va prendre a Noruega i Finlàndia, on espera que canviï el marc regulador per reprendre el seu servei. A més, diverses ciutats europees com Paris, Madrid o Brussel·les van veure com Uber cancel·lava el seu servei a través de conductors no professionals, però seguia fent-ho a través de conductors autoritzats.

Noticias relacionadas

contador