syrie-trump-menace-la-turquie-de-sanctions-devastatrices

Donald Trump s'ha llançat a una nova croada: la d'amenaçar amb tancar les xarxes socials. La 'culpa' és de Twitter. La plataforma fundada per Jack Dorsey ha qualificat per primera vegada la informació difosa per l'home més poderós del món com a "dubtosa". I ara la resta del sector tremola per les possibles represàlies. Però, té realment el poder de tancar-les?

  • 53,70$
  • 0,66%

Resposta curta: no. Per a això, Trump necessitaria mobilitzar el Congrés i la Comissió Federal de Comunicacions dels EUA, cosa que sembla molt poc probable.

Haurien d'estar preocupades les xarxes socials i els seus inversors? Sí. Trump no aconseguirà tancar-les, però sí que pot fer-los la vida molt més complicada. "Les grans tecnològiques estan rebent moltes ajudes del Govern", ha assegurat el senador republicà Josh Hawley en declaracions a Fox News.

"Tenen una immunitat especial que les protegeix de demandes multimilionàries cada any. Per què hem de continuar donant-los-hi? Perquè després censurin els contribuents conservadors i a aquells que són crítics amb la Xina?", es pregunta.

TRUMP, SOTA EL POLÍGRAF DE TWITTER...

La popular xarxa social està sent objecte de la ira de Trump per incloure una verificació de fets en dos tuits del president que afirmen que les paperetes per votar per correu conduirien al frau, en considerar-los enganyosos. En concret, Trump ha indicat a la xarxa social que "no hi ha manera (zero!) que les paperetes del vot per correu no siguin menys que substancialment fraudulentes".

"Les bústies es robaran, les paperetes es falsificaran i fins i tot (seran) impreses il·legalment i signades fraudulentament", ha afegit, criticant el governador de Califòrnia, Gavin Newsom, per enviar-les "a milions de persones". "Seran unes eleccions manipulades. De cap manera!", ha resolt.

Així, Twitter ha inclòs en sengles missatges un enllaç amb el text "Els fets sobre el vot per correu" que porten a una pàgina amb el títol "Trump afirma de manera infundada que el vot per correu conduirà a un frau electoral". Al dessota, l'epígraf "El que necessites saber", Twitter desmenteix les asseveracions del president dels Estats Units.

... I LES XARXES SOCIALS CORREGEIXEN

Twitter és el boc expiatori, però la resta de xarxes socials no se'n salven. L'estampida d'inversors davant l'amenaça de Trump està esquitxant altres grans plataformes. És el cas de Facebook. Els de Mark Zuckerberg, que a més posseeixen WhatsApp i Instagram, cauen més d'un 3% després de pujar més d'un 30% des de març.

La mateixa Twitter cedeix més d'un 4% a Wall Street, i trenca el seu ral·li del 27% des del tercer mes de l'any. Alphabet (matriu de Google), en no ser una xarxa social com a tal, està sent de les menys perjudicades i corregeix només un 1% després de presumir d'una pujada acumulada del 22% des de març.

Noticias relacionadas

contador