ep edificio de la sede de telefonica a 27 de abril de 2021 en madrid espana
Jesús Hellín - Europa Press

Telefónica i la gestora de capital risc K anuncien el llançament de Leadwind, un nou fons de venture capital independent, pendent de les autoritzacions reguladores pertinents, i obert a la participació d'inversors públics i privats.

  • 4,01€
  • 1,21%

Leadwind invertirà en empreses emergents de ràpid creixement "amb una base tecnològica disruptiva i transformadora" (deep tech scaleups), al sud d'Europa i Llatinoamèrica, amb focus en plataformes tecnològiques habilitadores dels nous models de negoci a la intersecció de la Intel·ligència artificial, la connectivitat 5G, Edge Computing, IoT, cadena de blocs i l'analítica de dades.

Leadwind acompanyarà en fases posteriors Wayra, el hub d'innovació oberta de Telefónica, així com Telefónica Ventures i altres vehicles d'inversió de la companyia i fons seed al sud d'Europa i Llatinoamèrica. Així, el nou fons treballarà amb els fundadors de les scaleups en el moment d'accelerar el seu creixement.

La mida objectiu del fons serà d'un mínim de 150 milions d'euros i un màxim de fins a 250 milions d'euros, en què Telefónica té la intenció de prendre una participació rellevant, actuant com a plataforma perquè altres corporacions i institucions públiques i privades puguin invertir i treballar amb scaleups generant ocupació i valor en les economies locals.

El nou fons liderarà rondes d'inversió amb fins a 15 milions d'euros i co-invertirà amb inversors nacionals i internacionals de referència.

Iñaki Arrola, soci cofundador de K, que gestionarà el fons, afirma: "La relació estreta amb els emprenedors en els moments més durs, basada en la confiança i en l'afinitat que sorgeix de les vivències compartides, serà un factor diferencial d'aquest projecte".

Aquest projecte d'inversió s'engloba dins de les iniciatives del Grup Telefónica per reforçar les seves àrees d'innovació i connexió amb l'ecosistema emprenedor.

"Leadwind serà una peça clau en l'estratègia d'Innovació de Telefónica per tenir la millor interfície de relació amb scaleups tecnològiques", assenyala Chema Alonso, Chief Digital Officer i responsable de la Innovació global a Telefónica. "Després de la nostra experiència acumulada en Wayra i amb els fons d'Amérigo i Telefónica Ventures, amb Leadwind busquem impulsar la innovació a través d'inversions en scaleups, donar suport a la transformació del país i crear campions mundials", afegeix.

Noticias relacionadas

contador