ep logo de telefonica tech
TELEFÓNICA

Telefónica Tech i Alias Robotics, companyia especialitzada en ciberseguretat robòtica, han inaugurat aquest dimecres a les instal·lacions de l'aeroport de connexió d'Innovació Wayra a Munic el primer laboratori del món dedicat exclusivament a la innovació en la ciberseguretat robòtica.

El llançament d'aquest laboratori, anomenat CS4R (Cyber ​​Security For Robots), és un dels fruits de la integració d'Alias ​​Robotics dins de la cartera d'inversions de Telefonica Tech Ventures anunciada al desembre de 2020.

La ciutat alemanya és un lloc estratègic a nivell europeu per a ambdues empreses espanyoles. El laboratori CS4R permetrà a ambdues seguir liderant un sector com el de la ciberseguretat en robotització que està en plena expansió a la indústria, acostar-se a potencials clients locals i, en definitiva, continuar ajudant a les empreses a afrontar la pròxima onada digital de manera segura. Alias ​​Robotics hi podrà mostrar i posar a prova el seu producte estrella, el Robot Immune System (RIS), una solució de programari que detecta, prevé, protegeix i informa sobre amenaces que afecten els robots.

Aquest laboratori comptarà amb una varietat de robots àmpliament utilitzats a la Indústria, com els robots col·laboratius, els quals interactuen directament amb els treballadors, els robots industrials convencionals i les plataformes robòtiques mòbils.

Per a Vicente Segura, responsable de seguretat OT a Telefónica Tech, "la indústria està experimentant un procés de transformació digital sense precedents en el qual tots els sistemes, incloent-hi els robots, han d'incorporar els mecanismes de seguretat més avançats. La ciberseguretat robòtica ajuda a les empreses a evitar parades de producció per atacs soferts, que poden comportar importants pèrdues econòmiques i danys reputacionals".

Per Alexander Arriola, CEO d'Alias ​​Robotics, "la fàbrica del futur serà un espai on tots els dispositius estaran connectats i on al lloc de treball humans i robots cooperin estretament, és per això, que cada vegada un nombre més gran de clients opten per millorar la seva posició de ciberseguretat en robots". I afegeix: "per 2025, d'acord amb el Fòrum Econòmic Mundial, s'espera que humans i màquines ens repartim el treball a parts iguals".

Noticias relacionadas

contador