faangcrisis1

La crisi del coronavirus no està sent dolenta per a tots els negocis. Alguns fins i tot se n'estan beneficiant. És el cas dels colossos tecnològics. Schroders assegura en el seu últim comentari de mercat que aquestes empreses poden ser les grans guanyadores gràcies, entre altres motius, al fet que la pandèmia arrossegarà a la fallida els seus competidors més petits.

  • 173,67$
  • -1,65%

La gestora britànica cita diversos exemples. D'una banda, Microsoft ha reportat un fort augment en l'ús del seu servei de núvol Azure, amb milions de persones treballant des de casa. Per un altre, Amazon ha contractat 75.000 treballadors més, a més dels 100.000 que va contractar el mes passat, per fer front a l'augment de la demanda del seu servei online de lliuraments.

El número de vídeotrucades i missatges a través de Facebook s'ha disparat, mentre que un número rècord d'aplicacions de jocs s'han descarregat a la Xina des de la botiga d'aplicacions d'Apple. Així mateix, YouTube Kids, propietat de Google, ha estat l'aplicació més utilitzada durant el primer trimestre de 2020 segons un informe d'Apptopia i Braze, després del tancament de la majoria de les guarderies i escoles.

Des de Schroders apunten que "a mesura que les petites empreses i les noves empreses trontollen, aquesta pandèmia probablement farà que les empreses tecnològiques més grans siguin molt més poderoses". La bossa, de moment, li dóna la raó. Amazon i Microsoft, per exemple, acumulen un ral·li del 28% i del 13% des que va començar 2020, respectivament. Mentrestant, l'S&P 500 ha registrat un enfonsament del 10%.

La gestora va més enllà en la seva comparació i posa cara a cara l'índex S&P 500 equiponderat, que reflecteix la rendibilitat mitjana de les empreses nord-americanes, amb les FAANG. Aquest ha caigut un 19,4%, gairebé el doble que l'índex ponderat per capitalització de mercat. Això indica que les accions més grans van registrar més rendibilitat que empreses més petites. De fet, encara que Facebook va tenir una rendibilitat inferior a la resta de valors FAMAG i l'S&P 500, va superar la mitjana de la resta de companyies.

APPLE POT SER LA NOKIA DE DEMÀ

Una altra anotació que realitza Schroders són els hàbits de consum després de la fi del confinament. La major dependència tecnològica pot ser permanent, i aquest és un altre factor que juga a favor dels gegants del sector. Això pot provocar, al seu torn, que els organismes intervinguin per reforçar la regulació, cosa que podria acabar limitant el monopoli d'algunes d'aquestes empreses.

Com a colofó, Schroders deixa una dada: gairebé el 50% de tots els líders del mercat deixen d'estar entre el 10% més fort del seu sector durant el cicle d'activitat, segons l'Institut Global McKinsey. "Les empreses dominants d'avui podrien ser les Nokia o Blackberry de demà", rebla la britànica.

Noticias relacionadas

contador