• Tot i els bons resultats de vendes de l'iPhone SE, Apple no ha aconseguit superar a Samsung
  • La firma sudcoreana ha aconseguit vendre fins a 77 milions d'unitats mentre que Apple es queda en 40

Samsung, amb el sistema operatiu Android, sembla que està posant terra pel mig sobre el seu principal rival. Apple comença a sentir com la venda d'aparells telefònics comença a decréixer i la signatura sud-oreana és la principal beneficiada. Segons es recull en dos estudis realitzats, la multinacional asiàtica ha venut el doble de dispositius.

La rivalitat entre Samung i Apple segueix latent i sembla que seguirà així durant molt de temps. Els usuaris d'un o un altre dispositiu solen jurar gairebé fidelitat quan tenen a la seva mà l''smartphone' de la marca asiàtica o de la nord-americana. Però la veritat és, que tal com reflecteixen els estudis realitzats per Strategy Analytics i IDC, els iPhone perden manxa a poc a poc i d'això se'n beneficia l'empresa sudcoreana que veu incrementades la vendes dels seus dispositius.

Diversos experts explicaven al Financial Times recentment que Apple podria estar arribant a un punt de saturació, fet que li suposaria una retallada de vendes d'entre el 15 i el 18%. Tot i que ja s'han venut els 1.000 milions de 'smartphones' de la marca, veu com Samsung en aquests últims cinc anys li ha retallat les distàncies, i no ja solament això, sinó que, a més, li ha sobrepassat.

La marca sudcoreana tindria una part del mercat del 22,8% i a Apple se li atribueix un 11,9%

SAMSUNG ES QUEDA AMB EL MERCAT

Una altra de les grans amenaces d'Apple és que Samsung per fi és una alternativa creïble a l'iPhone amb la seva gamma Galaxy. L'últim model, Samsung S7, ha superat en vendes al terminal d'Apple als EUA (i també a Espanya), i si el proper iPhone 7 no porta, com sembla, innovacions revolucionàries, el creixement de les vendes podria ser d'un sol dígit. La companyia va arribar a vendre al voltant de 77 milions de telèfons el que suposa el 24% del mercat mundial d'aquest tipus d'aparells, segons IDC.

L'altre dossier realitzat per Strategy Analytics, va també en la mateixa direcció que l'anterior i parla també d'una passada per la dreta de Samsung respecte a Apple. La marca sudcoreana tindria una part de mercat del 22,8% i a Apple li atribueix un 11,9%.

Així doncs, tota aquesta amanida de dades es pot resumir en una demoledora xifra: Apple, segons xifres oficials, ha aconseguit arribar als 40 milions de dispositius mòbils durant aquest any 2016, mentre que el seu principal competidor doblega gairebé aquesta xifra i arriba fins als 77 milions. Mals temps per a l'empresa de la poma mossegada, malgrat els espectaculars nombres que ha presentat el nou iPhone ES.

Llegiu més:

Apple negocia la compra de Tidal, la plataforma de streaming musical de Jay-Z

Todo lo que tienes que saber sobre iOS 10

Apple y Netflix entre las tecnológicas más afectadas por el Brexit

Apple: Las 5 claves para el futuro tras los decepcionantes resultados trimestrales

Apple presenta el macOS Sierra, el iOS 10, el watchOS 3, novedades en Apple TV y nuevas funciones para Siri

Las 5 claves de la WWDC 2016, la conferencia de desarrolladores de Apple

iPhone 7: El móvil sin el que 'no podrás vivir' según Apple

contador