ep chipbroadcom
FLORIAN KNODT/BROADCOM
54,67$
  • 0,17$
  • 0,31%

Les accions de Broadcom es desplomen al voltant d'un 7% a Wall Street després de presentar uns resultats que han decebut el mercat. El fabricant de xips nord-americà va incrementar un 10% els seus ingressos durant el seu primer trimestre fiscal, que va acabar el 5 de maig, fins als 5.520 milions de dòlars; mentre que els analistes esperaven que facturés 5.680 milions.

El benefici per acció (BPA) sí que va estar per sobre de les expectatives en obtenir 5,21 dòlars, enfront dels 5,16 dòlars previst pel consens del mercat. No obstant això, no ha estat suficient per pal·liar les caigudes, ja que la companyia ha reduït fins a 22.500 milions la seva previsió d'ingressos per 2019. La xifra que estudiaven els analistes era de 24.310 milions.

El conseller delegat de Broadcom, Hock Tan, atribueix els baixos ingressos a la guerra comercial. "Veiem una desacceleració generalitzada en l'entorn de la demanda, que creiem que es deu a les contínues incerteses geopolítiques, així com a l'efecte de les restriccions a l'exportació en un dels nostres principals clients", ha apuntat durant una conferència telefònica amb analistes.

"Com a resultat, els nostres clients estan reduint activament els seus nivells d'inventari, i estem adoptant una postura conservadora durant la resta de l'any", destaca. De fet, les restriccions que el president nord-americà, Donald Trump, i altres empreses del país, com Facebook, estan imposant a Huawei afecten el fabricant de xips, que l'any passat va rebre 900 milions d'ingressos per part de la tecnològica xinesa.

Noticias relacionadas

contador