huaweicb

L'extradició de Meng Wanzhou, una directiva de Huawei, és un tema que tensa la corda a la guerra comercial. El govern de la Xina ha assegurat aquest dimarts que els Estats Units i Canadà han abusat del seu acord d'extradició per aplicar-lo a Wanzhou, que va ser detinguda a Vancouver a requeriment de Washington i que serà enviada a territori nord-americà per ser processada.

Hua Chunying, la portaveu del Ministeri d'Afers Exteriors de la Xina ha llançat aquest missatge durant una compareixença davant la premsa a la seu del seu departament a Pequín i ha reiterat la crida de les autoritats xineses perquè Meng sigui posada en llibertat.

Hua ha subratllat que qualsevol persona que tingui bon judici arribaria a la conclusió que el Canadà està equivocant per haver detingut Meng i per haver acceptat la seva extradició als Estats Units, on les autoritats li reclamen com a sospitosa d'haver facilitat transferències que podrien haver incomplert les sancions contra l'Iran.

Dilluns, l'ambaixador del Canadà als Estats Units va comptar, en una entrevista al diari The Globe and Mail, que el seu país havia acceptat la sol·licitud d'extradició als Estats Units de Meng, la filla del fundador de Huawei, Ren Zhengfei.

Noticias relacionadas

contador