ep archivo   playstation 5 ps5
SONY - Archivo

"En base a aquestes condicions econòmiques desafiadores", Sony ha decidit augmentar el preu de la seva consola insígnia, la PlayStation 5. I ho ha fet de manera imminent, menys al Japó, on la pujada de preu començaran el 15 de setembre. A Europa s'encareix 50 euros, mentre que els EUA són l'únic mercat que se salva.

"L'entorn econòmic global és un desafiament que molts de vosaltres a tot el món sens dubte estan experimentant". "Estem veient altes taxes d'inflació global, així com tendències monetàries adverses, que afecten els consumidors i generen pressió a moltes indústries", ha assenyalat la companyia en una publicació.

L'augment de preus de Sony es produeix enmig d'una caiguda de les vendes a les companyies de jocs, a mesura que l'auge induït per la pandèmia comença a esvair-se.

De fet, les vendes a la unitat de jocs de Sony van disminuir un 2% interanual al trimestre de juny, mentre que els guanys operatius es van desplomar gairebé un 37%. El gegant japonès també va retallar el pronòstic de guanys per a tot l'any per a la divisió de jocs.

Després d'aquests canvis, a Europa, la PlayStation 5 passarà a costar 550 euros la versió física, mentre que la consola digital tindrà un preu de 450 euros.

Noticias relacionadas

contador