iphonenuevo
15,47$
  • 0,05$
  • 0,29%

Goldman Sachs estima que Apple produeixi un 6% menys d'iPhones l'any que ve, després que un dels proveïdors del gegant tecnològic, Lumentum, llancés un advertiment de beneficis aquest dilluns en esperar una menor demanda de comandes d'un dels seus grans clients.

"Ens preocupa que la demanda per nous models d'iPhone s'estigui deteriorant", assegura Goldman al seu informe, al qual assevera que "podria corregir-se fàcilment, però creiem que és més prudent esperar a causa de la magnitud de la situació".

"Ens preocupa que la demanda pels seus nous models s'estigui deteriorant"

Goldman té una recomanació de 'neutral' respecte a Apple i n’acaba de rebaixar el preu objectiu des dels 222 dòlars als 209 dòlars per acció. En aquests moments, la companyia de Tim Cook estén les seves caigudes de dilluns (-5%) i es deixa més d'un 1% a la preobertura de Wall Street.

Aquest dilluns, Lumentum justificava la seva retallada de previsions afirmant que havia rebut una petició "d'un dels seus majors clients" per "reduir sensiblement els enviaments durant el segon trimestre fiscal, que acaba aquest mateix desembre".

Malgrat que Lumentum no va aclarir de quin client es tracta, el mercat pensa que pugui tractar-se d'Apple, que a l'últim informe de resultats representava el 30% dels ingressos de Lumentum, el seu major client per davant d'altres companyies com Huawei (que en representen un 11%).

L’advertiment de beneficis de Lumentum es va sumar a una altra notícia recent que va generar desconfiança entre els inversors respecte a Apple: el fet que a partir d'ara no tornarà a difondre les vendes de les seves iPhone, Mac i iPods, cosa que el mercat va entendre en un primer moment com un signe de debilitat i escassa transparència.

Noticias relacionadas

contador