tienda gamestop

GameStop s'ha arribat a disparar fins a un 130% aquest dilluns després de pujar un 51% el passat divendres i acumular un ral·li del 600% des del 13 de gener. L'últim avanç té lloc després d'una confabulació d'usuaris de Reddit, que s'han llançat en massa a comprar accions de la companyia que es troba a la vora de la fallida.

La indústria dels videojocs està vivint una autèntica edat d'or sota l'empara de la pandèmia, que ha donat ales a tots aquells títols vinculats a la megatendencia 'stay at home'.

GameStop no ha sabut capitalitzar del tot aquesta situació, i malgrat pujar les vendes un 5% interanual al Nadal de l'any 2020, la companyia segueix llastada pel seu balanç negatiu. Més enllà de la pura especulació borsària, alguns experts assenyalen que l'arribada de Ryan Cohen a la seva junta directiva pot explicar part de la renovada confiança en aquest títol.

Precisament, el full de ruta de Cohen passa per digitalitzar el negoci de l'empresa i treure més profit de l'estirada que està tenint la venda digital davant les restriccions i els confinaments a causa de la Covid-19. Això, sumat a un més que possible 'short squeeze', poden ser motius suficients per comprendre els seus últims moviments al parquet.

"No es pot dir res d'un títol que puja un 600% des del 13 de gener", explica l'analista de Bolsamanía, J.M. Rodríguez. "Teníem una zona molt important de resistència als 64-65 dòlars, que coincideix amb el buit de l'obertura d'avui, però el tenim ara cotitzant als 140-150 dòlars", continua. "Si s'acosta aquí (a aquest suport dels 64-65 dòlars) sí que estaríem davant un senyal de compra, però en cas contrari no té cap sentit", postil·la. "És un clar 'mantenir' per a tothom que ja estigui dins perquè està en pujada lliure absoluta", conclou.

Des de CMC Markets opinen que, en efecte, estem veient "un terrible 'short squeeze' en el títol des del passat divendres, que, a més, s'està veient amanit per la volatilitat", com no podia ser d'una altra manera. Al seu torn, recorden que "l'acció va caure a mínims històrics l'abril de l'any 2020 ja que la confiança en l'empresa es va desplomar per la pandèmia".

gamestop gráfico
Gràfic de GameStop.

Noticias relacionadas

contador