audition-au-congres-mardi-pour-youtube-facebook-twitter

Facebook ha bloquejat des del passat mes de març l'accés a més de 400 aplicacions externes que funcionen a través de la seva xarxa social homònima per sospites sobre els seus desenvolupadors i sobre la possible filtració de dades personals d'usuaris.

  • 476,20$
  • 0,16%

La xarxa social ha bloquejat aquest dimecres l'aplicació externa myPersonality, dedicada a la realització de 'test' de personalitat i activa des del 2012, per compartir informació amb investigadors i amb altres companyies, com ha anunciat la companyia a través d'un comunicat.

La xarxa social considera clar que myPersonality va difondre informació personal de manera il·legítima i començarà a notificar als 4 milions d'usuaris de la seva plataforma que van utilitzar l'aplicació que la seva informació pot haver estat mal usada.

MyPersonality no ha respost a les auditories d'informació de Facebook, que es realitzen des del març, data des de la qual Facebook va començar a restringir l'accés a dades personals a aquestes aplicacions externes i a realitzar revisions exhaustives arran de l'escàndol de Cambridge Analytica.

Facebook ha assegurat també que no li consta que myPersonality hagi tingut accés a la informació dels amics dels 4 milions de comptes afectats, de manera que no avisarà als amics d'aquests perfils tret que se’n detecti altres proves.

En total, des del passat mes de març, Facebook ha suspès l'accés a més de 400 aplicacions de tercers per sospites relacionades amb els desenvolupadors responsables d'elles o per la utilització de la informació que els usuaris comparteixen voluntàriament amb elles.

Noticias relacionadas

contador