iphone6apple_630

El troià anomenat AceDeceiver és capaç d'infectar els usuaris d’iOS, els dispositius mòbils d'Apple. La seva diferència respecte a altres virus és que no necessita cap certificat d'empresa per aconseguir instal·lar-se en el dispositiu.

La seguretat dels dispositius d'Apple ha patit un cop dur amb l'aparició del troià AceDeceiver. El virus ha aconseguit infectar dispositius iOS gràcies al fet que ara el mètode que utilitza és explotar el mecanisme de DRM de la companyia FairPlay.

La tècnica és coneguda com a FairPlay man-in-the-middle (MITM), i s'utilitza des de fa temps amb l'objectiu d'instal·lar aplicacions «pirates» en els dispositius d'Apple. Aquest sistema ha estat utilitzat per propagar el programari maliciós, que pot suposar un important problema per a tots els usuaris de dispositius de la companyia. El mètode és capaç d'instal·lar aplicacions sense consentiment de l'usuari en cap moment: així ho explica la web Applesfera.

La infecció del virus es produeix a través d'un programa que simula ser iTunes: en el moment en què l'usuari intenta descarregar-se alguna aplicació, el programari instal·la el programa maliciós en qüestió. De moment, segons la informació, els usuaris que estan més amenaçats pel virus són els xinesos.

Els experts recomanen anar amb molt de compte i molta precaució a l'hora d'instal·lar aplicacions des de llocs no oficials o amb poca credibilitat.

contador