ep intel dejara de desarrollar modems 5g para smartphones trasacuerdoqualcommapple
INTEL

Les fabricants de xips nord-americans cauen en Wall Street després que Google (Alphabet) trenqués els seus negocis amb Huawei. Nvidia, AMD i Lam Reserch registren pèrdues de més del 2% mentre que altres com Micron Technology i Lumentum Holdings es deixen un 6% i un 1%, respectivament.

Les caigudes de totes aquestes companyies relacionades amb la fabricació de mòbils s'uneix a la d'Apple, que cedeix un 3% davant la perspectiva que sigui una altra de les grans damnificades en aquest nou gir de la guerra comercial entre la Xina i els Estats Units.

Intel i Qualcomm no han trigat a seguir Google i han anunciat que trenquen també els seus compromisos amb Huawei. D'aquesta manera, deixen la xinesa sense accés als programari i maquinari d'aquestes companyies i perdrà, per exemple, accés a totes les actualitzacions del sistema operatiu Android.

"En aquest clima de creixent desconfiança, veiem complicat que, almenys a curt termini, es puguin reconduir les negociacions per molt que el president dels EUA insisteixi que és optimista sobre la possibilitat d'arribar a un acord comercial amb la Xina", assenyalen els analistes de Link Securities.

La caiguda d'aquest sector també està llastrant Wall Street que registra pronunciades caigudes des de l'inici de la sessió. I tot, amb vista a què la Xina prengui represàlies i anunciï mesures com, per exemple, pujar els aranzels a Apple, una de les nord-americanes que més s'hi juga allà.

Noticias relacionadas

contador