Els de Cupertino tornen a captar totes les mirades de la indústria en un nou esdeveniment que mostrarà al món el nou telèfon intel·ligent i la nova tauleta de la companyia.

Enmig de la polèmica entre Apple i l’FBI per culpa de l'iPhone 5C de l'assassí de San Bernardino, la companyia presenta els seus nous productes. Els de Cupertino tenen previst celebrar aquesta jornada de dilluns una nova reunió a San Francisco.

Entre el que s'espera que es presenti en l'esdeveniment, crida l'atenció en nou iPhone. En primer lloc sorprèn el nom: «iPhone 5SE». La companyia retrocedeix per primera vegada en el número, però l'explicació té molt sentit. Els de Cupertino recuperen un telèfon intel·ligent de 4 polzades com era l'iPhone 5S. Apple recupera aquest disseny per implementar moltes de les funcionalitats i prestacions de l'últim iPhone 6S. Amb un preu aproximat d'entre 350 i 450 dòlars (de 310 a 399 euros), segons explica 20 minutos, s'espera que es converteixi en un iPhone més assequible que els seus germans grans, però amb les prestacions habituals d'alta gamma de la companyia.

L'iPhone no serà l'única cosa que presentarà Apple en la seva reunió. El nou iPad Air també tindrà protagonisme durant l'esdeveniment. La companyia farà un nou gir a l'iPad Pro i continuarà apostant per l'Apple Pencil com a element d'interacció d'alta precisió.

Encara que amb menys protagonisme, els de Cupertino també presentaran novetats en les corretges de l'Apple Watch i alguna actualització dels seus programaris i sistemes operatius.

contador