appleresult
170,33$
  • -3,17$
  • -1,83%

Goldman Sachs espera que el negoci d'Apple, especialment dels iPhone, tornen a la "desacceleració" després que aquest dilluns la companyia presentés els seus nous serveis aquest dilluns, entre els quals s'inclou un nou servei de vídeo en reproducció continu (streaming) i la seva pròpia targeta de crèdit. Una cosa que "no sembla probable" que tingui un "impacte significatiu", segons el banc d'inversió, que manté la seva recomanació de 'neutral' sobre les seves accions.

"Tot i que tots aquests serveis són interessants des del punt de vista de la plataforma, no sembla probable que tinguin un impacte significatiu en l'EPS a curt termini", afirma Goldman Sachs, que creu que el servei de televisió es presenta "més tard del que s'esperava" i sense preus ni paquets concrets per ara, mentre que creuen que la targeta de crèdit té "atractives funcions", però serà de "petit impacte" per Apple.

No obstant això, la companyia també va presentar una plataforma de videojocs que, tot i que també caldrà esperar fins a la tardor perquè estigui disponible i encara no se’n coneixen els preus, Goldman Sachs espera que sigui una excepció i possiblement sí que tingui alguna cosa d'impacte. Tot i que la línia de serveis d'Apple segueix estant dominada per les comissions de l'App Store que representen el 51% dels ingressos totals de serveis el 2018 i el 70% dels guanys bruts.

Goldman creu que l'Apple Card podria generar 882 milions de dòlars en ingressos, xifra que equivaldria a un augment en els beneficis d'una mica menys de l'1%

En concret, Goldman Sachs preveu que l'Apple Card podria generar 882 milions de dòlars en ingressos, xifra que equivaldria a un augment en els beneficis d'una mica menys de l'1%. Mentrestant, la plataforma de subscripció de notícies Apple News "és una oferta atractiva a causa de la varietat de publicacions, però és probable que la seva contribució als guanys sigui immaterial". Podria sumar 306 milions, xifra que equival a una pujada del 0,4% del benefici.

Pel que fa a Apple TV, el banc d'inversió s'espera que generi 3.600 milions en ingressos anuals, xifra que augmentaria un 0,8% els guanys. Per la seva banda, Apple Arcade, la plataforma de videojocs, "podria ser interessant depenent del preu" i de l'"àmplia disponibilitat", ja que arribarà a més de 150 països. "En la nostra opinió, aquest tipus de pla compensaria els ingressos de descàrrega de jocs existents, ja que resulta un pla atractiu per a molts usuaris de la plataforma pel cost fix".

Amb tot això, Goldman manté el preu objectiu de 140 dòlars per als títols d'Apple. Creu que un dels "principals riscos" es troba en la demanda d'iPhone i la pressió sobre els marges bruts, al qual cal afegir recompres significativament majors i un augment significatiu de dividends.

Noticias relacionadas

contador