alec-baldwin-cast-a-few-good-men-nbc-450x319

L'actor Alec Baldwin va matar accidentalment aquest dijous la directora de fotografia de la pel·lícula que estava rodant a l'disparar una pistola d'attrezzo que suposadament era de fogueig i que no sabia que estava carregada.

A més de la dona morta, identificada com Halyna Hutchins (42 anys), els trets també van ferir el director del film, Joel Souza (48), que va ser traslladat a la unitat de cures intensives de centre mèdic Christus St. Vincent al voltant de Santa Fe, a l'estat de Nou Mèxic (EUA).

Unes fotografies publicades pel diari local Santa Fe New Mexican mostren Baldwin angoixat a la porta de l'oficina del xèrif de Santa Fe, on va ser interrogat sobre el succés, informen els mitjans internacionals.

L'accident va succeir al voltant de les dues de la tarda al Ranxo de Bonanza Creek, on es filmaven diverses escenes del western Rust, en què Baldwin exercia de productor a més de protagonista.

L'oficina del xèrif ha obert una investigació per aclarir què ha passat i quin tipus de projectil tenia l'arma, que no se sap si es va utilitzar durant la gravació d'una escena o en un assaig.

De moment les autoritats descarten presentar càrrecs criminals.

"Vam rebre la devastadora notícia aquesta tarda que un dels nostres membres, Halyna Hutchins, la directora de fotografia d'una producció anomenada Rust a Nou Mèxic va morir a causa de les ferides sofertes al set", van dir John Lindley, el president del Gremi Internacional de Cinematògrafs, i Rebecca Rhine, la directora executiva, en un comunicat a Variety.

"Els detalls no n'estan clars en aquest moment, però estem treballant per saber-ne més, i donem suport a una investigació completa sobre aquest tràgic succés", diu el comunicat. "És una pèrdua terrible i lamentem la mort d'un membre de la família del nostre gremi".

La mort de Hutchins recorda la de l'actor Brandon Lee, fill de la llegenda de cinema d'arts marcials Bruce Lee. Brandon Lee va morir en rebre un tret d'una pistola d'atrezzo durant el rodatge de la pel·lícula El corb el 1993.

"Avui s'ha produït un accident al set de rodatge de Rust a Nou Mèxic que ha implicat el tret erroni d'una pistola d'atrezzo amb bales de fogueig", va dir un portaveu de Baldwin en un comunicat a NBC News. "La producció s'ha aturat de moment. La seguretat del nostre repartiment i de l'equip segueix sent la nostra màxima prioritat".

Baldwin, de 63 anys, és coproductor de Rust i interpreta l'infame malfactor Harland Rust, el nét de 13 anys del qual és condemnat per un assassinat accidental. Rust viatja a Kansas per treure'l de la presó i aviat els dos fugitius han de fugir del US Marshall Wood Helm i del caçador de recompenses Fenton 'Preacher' Lang.

contador