vacuna coronavirus portada

Johnson & Johnson vol fer un salt de gegant. La companyia ha anunciat aquest dimecres que Janssen, la seva filial belga, iniciarà una prova final amb 60.000 voluntaris per a testar la seva vacuna contra el coronavirus d'una sola dosi. De tenir èxit, en simplificaria molt la distribució, i és que la resta de farmacèutiques estan treballant amb dues dosis.

Des del grup estatunidenc esperen que els resultats d'aquesta fase tres del seu assaig estiguin llestos a finals d'any o principis de 2021.

A l'altre costat del quadrilàter, competidors com Pfizer, AstraZeneca i Moderna segueixen endavant amb les seves candidatures de dues injeccions separades per diverses setmanes. Segons els experts, això implica una sèrie de dificultats per a la seva administració.

Més enllà dels EUA, Janssen també aquesta realitzant assajos a tres hospitals espanyols: La Princesa, La Paz i l'Hospital Universitari Marqués de Valdecilla. Aquests es troben encara en fase dos, i des de Janssen esperen fer el salt a la següent en els pròxims quatre o sis mesos.

Tota vacuna ha de superar tres fases en el seu desenvolupament abans de ser llicenciada, fabricada i comercialitzada. Posteriorment, una vegada llançada al mercat, comença una fase quatre que consisteix a observar-ne els efectes sobre la població general.

Noticias relacionadas

contador