coronavirus la france va rendre les tests obligatoires pour les voyageurs de l ue

Austràlia ha superat aquest dijous els 1.000 nous casos diaris de Covid-19 per primera vegada des del començament de la pandèmia mundial. Per això, dos importants hospitals de Sydney han instal·lat tendes de campanya d'emergència a l'aire lliure després de l'augment de pacients.

Es tracta de la variant delta què està causant l'actual brot a la ciutat més gran del país, que es propaga més ràpid i amb infeccions diàries que arriben a nivells rècord fins i tot després de dos mesos de bloqueig.

Aquest ràpid augment de pacients ha obligat els hospitals de Westmead i Blacktown, que atenen els extensos suburbis de l'oest de la ciutat, a muntar tendes de campanya per examinar i prendre mostres als pacients.

Un portaveu del Districte Sanitari Local de Sydney Occidental ha declarat, segons recull Reuters que la unitat improvisada al servei d'urgències ajudarà a "descarregar els retards".

Per la seva banda, la primera ministra de l'estat, Gladys Berejiklian, ha dit que les autoritats han quadruplicat el nombre de respiradors de cures intensives fins a arribar-ne als 2.000 a principis de l'any passat. A més, ha afegit que tot i que el sistema està "sota pressió", pot suportar la crisi actual una vegada que les taxes de vacunació augmentin.

El govern federal, de moment, seguirà endavant amb els plans de reobertura del país un cop que les taxes de vacunació arribin al 70% o 80%, no obstant això alguns estats han insinuat que podrien retardar-se donat el ràpid creixement de casos a Sydney.

Noticias relacionadas

contador