ep recursopharmamar 20180727135201
PHARMAMAR

Lurbinectedina, registrat per PharmaMar amb el nom de 'Zepsyre', mostra una activitat clínica significativa en els pacients amb càncer de mama metastàtic amb mutacions en els gens BRCA1 i/o BRCA, segons els resultats positius de l'estudi de fase II de la companyia.

Aquesta és la conclusió que recullen les revistes científiques The Lancet Oncology i Journal of Clinical Oncology, als números de setembre i novembre, respectivament.

En concret, en pacients amb mutacions en BRCA2, la taxa global de respostes confirmades va ser del 61%, la supervivència mitjana lliure de progressió va ser de 5,9 mesos i la mitjana de la supervivència global va ser de 26,6 mesos. A la població no tractada prèviament amb inhibidors de PARP, la taxa de respostes puja a un 72%, que és la taxa de respostes més alta publicada fins avui en aquesta indicació.

Les 54 pacients de càncer de mama amb mutacions en els gens BRCA 1 i/o BRCA 2 van ser reclutats d’11 centres de recerca als Estats Units i a Espanya.

"Lurbinectedina és un inhibidor selectiu de la transcripció activa de gens que codifiquen proteïnes. En aquest assaig de fase II, Lurbinectedina va mostrar una eficàcia notable en pacients amb càncer de mama metastàtic i mutació de la línia germinal BRCA1/2", ha dit la doctora de l'Institut d'Oncologia Vall d'Hebron, Judith Balmaña, a The Lancet Oncology.

Noticias relacionadas

contador