france-la-haute-autorite-de-sante-autorise-le-vaccin-pfizer-biontech

Les farmacèutiques Pfizer i BioNTech han confirmat aquest dijous que la seva vacuna contra la Covid-19 continua sent altament efectiva durant almenys sis mesos després d'administrar-se la segona dosi. És més, han afirmat que també funciona contra la variant sud-africana del virus.

Les companyies han tret aquestes conclusions després de revisar les dades de seguiment dels voluntaris que van participar en els assajos de la vacuna, que fins ara segueix sense mostrar problemes importants de seguretat. Així ho han indicat totes dues farmacèutiques en un comunicat, del qual es fa ressò Efe.

"És un pas important confirmar l'alta eficàcia i les bones dades de seguretat fins ara, sobretot en el seguiment a més llarg termini", ha apuntat el cap executiu de l'alemanya BioNTech, Ugur Sahin.

Segons totes dues empreses, la vacuna ha mostrat una efectivitat del 91,3% contra el coronavirus fins a sis mesos després d'administrar-se la segona dosi, i una efectivitat del 100% a l'hora de prevenir casos severs. No obstant això, l'efectivitat contra malaltia severa és del 95,3% si s'usa la definició de l'Agència d'Aliments i Medicaments dels EUA (FDA, per les seves sigles en anglès).

Pfizer i BioNTech expliquen que a l'estudi s'han tingut en compte les dades de més de 46.000 voluntaris que van participar en els assajos clínics. Entre ells, s'han registrat 927 casos confirmats de Covid-19, amb 850 d'ells al grup que va rebre un placebo i 77 entre els qui van rebre la vacuna. Del total d'infectats, 32 van desenvolupar una malaltia greu, segons la definició dels Centres per al Control i Prevenció de Malalties (CDC) als Estats Units, tots ells al grup del placebo.

Noticias relacionadas

contador