ep el presidente del gobierno pedro sanchez durante su visita a buenos aires
POOL MONCLOA/BORJA PUIG DE LA BELLACASA

"Aviat abandonarem les mascaretes al carrer". Així ho ha assegurat aquest dimecres el president de Govern, Pedro Sánchez. A més, ha assegurat que Espanya ha aconseguit "velocitat de creuer en la vacunació". "En uns dies tindrem més de 15 milions de persones amb pauta completa i en unes setmanes, el 50% de la població almenys amb una dosi".

La fi de l'obligatorietat de les mascaretes en espais oberts és una cosa que des de fa dies reclamen diverses CCAA. No obstant això, aquest dimarts, la Comissió de Salut Pública no va abordar aquest tema durant la reunió entre el Ministeri de Sanitat i les CCAA. "No s'ha tractat. No hi ha data", han assegurat fonts ministerials.

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, considera que "juliol, o fins i tot abans, pot ser una bona data per plantejar deixar d'usar les màscares als exteriors", tot i que precisa que "hi haurà àmbits en els quals serà molt difícil deixar-les fins que no hi hagi un gran percentatge de la població vacunada".

Pel que fa a la vacunació, Sánchez ha subratllat que "la setmana passada vam administrar més de 3,5 milions de dosis, superant la nostra capacitat històrica de vacunació, que era ja de per si molt alta". "El full de ruta és clara, s'està complint i la vacunació total és el pont cap a la recuperació total", ha dit durant un discurs pronunciat en la inauguració del Fòrum empresarial Espanya-Corea, acompanyat pel president de Corea, Moon Jae-in, que ha viatjat a Espanya en visita d'Estat.

contador