omicron sudafrica virus
© Alberto Sánchez

La variant òmicron del coronavirus infecta unes 70 vegades més ràpid que la soca delta i l'original de la Covid-19, encara que és probable que la gravetat de la malaltia sigui molt menor, segons un estudi de la Universitat de Hong Kong del que es fa ressò Bloomberg, que afegeix pes a les primeres observacions sobre el terreny dels metges sud-africans.

La variant ja està convertint Londres en una ciutat fantasma, i el sistema europeu que permet viatjar sense problemes a les persones vacunades contra la Covid-19 corre el risc de trencar-se després que Itàlia i Grècia imposessin les seves pròpies normes, afegeixen des de Bloomberg.

El Regne Unit ha confirmat durant les últimes hores 78.000 nous casos de coronavirus, la xifra diària més gran mai vista pel país britànic des del principi de la pandèmia.

D'aquest elevat nombre de contagis, 4.670 casos han estat per la variant òmicron, present a gran part d'Europa, fent un total de més de 10.000 persones les infectades per aquesta nova variant. El Regne Unit acumula 146.791 morts a causa del coronavirus.

A Espanya, el Ministeri de Sanitat va notificar aquest dimecres 27.140 nous positius per coronavirus, xira que suposa la xifra diària més alta des del juliol. Així, el total de contagiats des que comencés la pandèmia és de 5.393.268 persones.

La taxa d'incidència acumulada també continua disparada al nostre país, sumant 30 punts respecte a la darrera actualització. D'aquesta manera, arriba als 441,69 casos per cada 100.000 habitants durant els darrers 14 dies.

Noticias relacionadas

contador