ep imagen de archivo de una vacuna
AMERICAN HEART ASSOCIATION - Archivo

La companyia biotecnològica estatunidenca Novavax va anunciar aquest dijous que ha iniciat al Regne Unit un assaig clínic de fase final per a la seva vacuna experimental contra la Covid-19, l'onzena vacuna del món que aconsegueix assoleix nivell de desenvolupament, informa AFP.

L'assaig té com a objectiu incloure a 10.000 participants d'entre 18 i 84 anys d'edat. "A causa de l'actual alt nivell de transmissió del SARS-CoV-2, i atès que és probable que continuï sent alt al Regne Unit, preveiem de manera optimista que l'assaig tindrà un ràpid reclutament i produirà resultats d'eficàcia a curt termini", va dir Gregory Glenn, director de recerca i desenvolupament de l'empresa.

Es tracta de l'onzena vacuna experimental del món que entra en la fase final dels assajos clínics, en la qual participen desenes de milers de persones: la meitat d'elles rep un placebo i l'altra meitat, la vacuna.

Els projectes occidentals més avançats són els desenvolupats per la britànica AstraZeneca, sòcia de la Universitat d'Oxford, i les de l'estatunidenques Pfizer i Moderna. Els projectes xinesos i russos també han arribat a la fase final de les proves.

Novavax és una de les sis empreses finançades pel govern dels Estats Units. Ha rebut més de 1.600 milions en fons públics per a finançar la producció de 100 milions de dosis.

Noticias relacionadas

contador