ep economia- las personas que lleguen en vuelos procedentes de sudafrica y brasil deberan guardar
Jesús Hellín - Europa Press

Davant l'augment de contagis de Covid-19 a la majoria dels països europeus, ja són diversos els que estan anunciant més restriccions per intentar contenir una nova onada de la pandèmia. Entre ells, Itàlia ha anunciat que imposarà quarantena de cinc dies a viatgers de la Unió Europea (UE), mentre que Alemanya farà controls més severs en fronteres terrestres. A Espanya, des d'aquest dimarts s'exigeix una PCR negativa als francesos que entrin per carretera.

D'aquesta manera, les persones procedents de zones de risc de França que arribin a Espanya via terrestre hauran de disposar d'una PCR o una altra prova diagnòstica per coronavirus, amb resultat negatiu i realitzada en les setanta-dues hores prèvies a l'entrada, com ja s'exigeix als que arriben amb vaixell o avió.

Queden exclosos de l'obligació de presentar aquesta prova els menors de sis anys, els camioners en l'exercici de la seva activitat professional, els treballadors transfronterers i els residents en zones frontereres, en un radi de 30 quilòmetres al voltant del seu lloc de residència. Així es recull en una ordre del Ministeri de Sanitat, que qualifica la mesura d'"urgent i necessària" davant la situació epidemiològica. A més, justifica que és "proporcional", quant al fet que és "plenament adequada per aconseguir la finalitat perseguida, que és precisament evitar la transmissió del coronavirus i les seves variants al nostre país".

Aquesta nova exigència arriba enmig de la polèmica per les festes il·legals i el denominat "turisme de borratxera", que té el focus posat en els turistes francesos ja que, segons fonts policials, els joves d'aquesta nacionalitat són els estrangers que participen en major mesura en festes il·legals. La mesura es mantindrà fins que el Govern declari la finalització de la situació de crisi sanitària.

ITÀLIA I ALEMANYA

Per part seva, Alemanya ha anunciat que a partir d'ara durà a terme controls més severs en fronteres terrestres per frenar la pandèmia. Això succeeix després que la cancellera Angela Merkel amenacés amb assumir la lluita contra el coronavirus al país imposant el control federal sobre les mesures per frenar el ritme de contagis, la qual cosa podria obrir la porta a una disputa legal amb els estats, amb qui no s'ha mostrat "contenta" per la seva falta d'aplicació de restriccions.

Mentrestant, a Itàlia es va imposar una quarantena de cinc dies per a tots els viatgers procedents de la UE, amb la qual cosa hauran de sotmetre's a una prova de Covid abans de viatjar i, al final de la quarantena, hauran de realitzar de nou un altre test de diagnòstic. La mesura ja estava en vigor per a tots els viatgers de països que no pertanyen a la UE.

Tot Itàlia ha estat classificada zona "vermella", d'alt risc, durant el cap de setmana de Pasqua, que comença dissabte i finalitza dilluns.

Noticias relacionadas

contador