covid 19 chine 20221107081114

La Xina ha anunciat aquest dimecres que suavitza més restriccions relacionades amb la Covid.

El gegant asiàtic ha comunicat que ja no caldrà que les persones presentin resultats negatius a les proves del virus o els codis sanitaris per poder viatjar entre diferents parts del país. Les autoritats xineses també han anunciat que, tret que es designi una zona com d'alt risc, no es podrà interrompre la feina ni la producció local.

L'anunci a la web de la Comissió Nacional de Salut formalitza igualment altres canvis recents als controls de Covid, com permetre a més persones fer la quarantena a casa.

Les mesures també inclouen que, a banda d'instal·lacions com ara residències de gent gran, escoles de primària i secundària i clíniques de salut, els llocs no han d'exigir proves negatives del virus ni comprovacions del codi sanitari.

"En total, s'han introduït de cop 10 noves mesures. Aquesta és la segona ronda de relaxació de les restriccions de Covid a la Xina. La primera, al novembre, va provocar una forta pujada de la renda variable xinesa", recorden els experts de Danske Bank al seu informe diari de mercats. Les borses asiàtiques, tot i això, s'han vist dominades avui pel vermell.

Cal recordar que, als darrers temps, s'han produït mobilitzacions al país en contra de les mesures per contenir el virus, que es van tornar a intensificar a mesura que els contagis també augmentaven.

Noticias relacionadas

contador