dl sydney australia new south wales opera house city habour skyline pb
Sharecast / Simon via Pixabay

Jornada baixista a la majoria de borses asiàtiques, malgrat que la Xina segueix suavitzant les restriccions per frenar l'expansió de la Covid-19 i mentre la Reserva Federal d'Austràlia (RBA) ha pujat els tipus d'interès 25 punts bàsics, fins al 3,1 %, en línia amb les previsions.

  • 37.723,91
  • 1,53%

Després de les fortes pujades de dilluns, per descomptar les menors restriccions contra el virus, el Hang Seng de Hong Kong ha liderat les pèrdues al costat del Kospi de Corea del Sud, seguit per l'ASX200 australià i el Shanghai Composite xinès. Per la seva banda, el Nikkei japonès ha pujat de manera moderada.

De tornada a Austràlia, l'RBA espera que "la inflació disminueixi al proper any a causa de la resolució en curs dels problemes mundials del costat de l'oferta, les caigudes recents en els preus d'alguns productes bàsics i un creixement més lent de la demanda".

L'organisme monetari preveu augmentar encara més les taxes d'interès en el futur, però no segueix un curs preestablert. La mida i el moment dels augments futurs de les taxes d'interès estaran determinades per les dades entrants i l'avaluació sobre les perspectives d'inflació i el mercat laboral".

En altres mercats, el petroli registra guanys moderats, amb el West Texas als 77,33 dòlars; i el Brent, de referència a Europa, als 83,13 dòlars. A més, l'euro es deprecia un 0,02% (1,0488 dòlars) i l'or puja un 0,1% (1.783 dòlars). Per part seva, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys baixa al 3,59% i el bitcoin repunta un 0,4% (17.001 dòlars).

Noticias relacionadas

contador