hong kong les banquiers de jimmy lai menaces de prison s ils s occupent de ses comptes

La Xina ha decidit confinar la ciutat de Xian, amb tretze milions d'habitants, per un brot de coronavirus procedent de la variant delta, segons han informat les autoritats.

El nombre de casos confirmats és molt menor que el d'altres ciutats a altres parts del món, però Àsia segueix la seva pròpia política de tolerància zero al virus, que el porta a prendre mesures més dràstiques. El Ministeri de Sanitat xinès ha informat de gairebé un centenar de positius, dels quals 77 corresponen a malalts simptomàtics. D'aquests contagis, almenys 57 són de transmissió local, i preocupa especialment la situació a la província de Shaanxi.

El govern de Xian va demanar dimecres als residents que no sortissin de la ciutat si no és necessari, i va ordenar que els complexos d'apartaments i els llocs de treball exigissin passis per sortir i entrar a partir de dijous.

Cada llar només pot enviar una persona fora cada dos dies per comprar aliments i altres necessitats, van dir les autoritats, fent-se ressò d'algunes de les polítiques més estrictes anunciades a diferents parts del país a principis del 2020, informa CNBC.

La ciutat ha establert que els negocis, com els cinemes, i les institucions educatives presencials suspenguin les seves activitats, i ha prohibit menjar als restaurants. Les autoritats han prohibit igualment els esdeveniments a gran escala, mentre que les escoles en general han tancat o han passat a les classes en línia.

contador