ep trabajadores sanitarios entran en la habitacion de un paciente negativo de covid-19 en el
Rober Solsona - Europa Press - Archivo

La Unió Europea ha donat via lliure perquè es pugui formar a personal no sanitari per fer test d'antígens. Les farmàcies, els dentistes o les clíniques de podologia podrien convertir-se en els nous centres sanitaris per a la realització d'aquestes proves, segons reclamen les farmacèutiques madrilenyes.

Aquest dimecres, la Comissió Europea ha anunciat que personal no sanitari pot realitzar test d'antígens, sempre que hagin rebut la formació oportuna. És a dir, es permet formar a “operadors de prova addicionals” perquè puguin fer aquestes proves, amb l'objectiu de “garantir recursos suficients per al mostreig”, segons ha informat el portaveu de la Comissió Europea.

Les farmacèutiques ja havien reclamat aquesta mesura anteriorment. En aquest sentit, Ignacio Aguado, vicepresident de la Comunitat de Madrid, afirmo fa uns dies que tots els madrilenys podran fer-se una prova gratuïta d'antígens a les farmàcies. Va puntualitzar que aquesta mesura es farà realitat abans de les festes nadalenques. No obstant això, encara no s'han decideixo ni els establiments amb permís per a exercir aquesta mesura ni el cost.

La Comissió Europea ha recomanat que la realització d'aquests test es limitin a llocs d'alt risc o on la situació no estigui controlada, amb la missió de “detectar un alt potencial de transmissió en una comunitat”

Noticias relacionadas

contador