l-iata-espere-une-reprise-des-voyages-en-avion-cet-ete-en-europe

L'Associació de Transport Aeri Internacional (IATA) ha sol·licitat que es facin test ràpids als passatgers de tot el món abans de volar, com a alternativa a les quarantenes obligatòries que sol·liciten els països receptors. Amb aquesta iniciativa, en la qual treballarà a través de l'Organització d'Aviació Civil Internacional (OACI) amb l'ajuda de les autoritats sanitàries, l'organització pretén restablir la connectivitat aèria mundial.

El trànsit aeri s'ha reduït un 92% respecte als nivells de 2019 a causa de les restriccions a la mobilitat derivades de la pandèmia de coronavirus i a les mesures de quarantenes que fan que els viatges siguin "poc pràctics". A més, ressalta que els canvis en les mesures són freqüents, la qual cosa fa "impossible" la planificació.

El conseller delegat de la IATA, Alexandre de Juniac, ha ressaltat que la "clau" per a restablir la mobilitat és que es facin proves a tots els viatgers abans de la sortida, la qual cosa donarà als governs la confiança per a obrir les seves fronteres "sense complicats models".

Les pèrdues derivades de la caiguda de la connectivitat aèria suposen que aquesta solució hagi de ser "una prioritat per als governs", ressalta l'organització. En l'escenari més optimista, la IATA ha previst que els ingressos ja perduts superin els 400.000 milions de dòlars i que la indústria registri una pèrdua neta rècord de més de 80.000 milions de dòlars en 2020.

OPINIÓ PÚBLICA

L'Associació ha fet un estudi d'opinió pública segons el qual el 65% dels viatgers estarien d'acord que la quarantena no fos necessària si una persona dóna negatiu a les proves del coronavirus.

A més, el 84% dels enquestats va estar d'acord que s'haurien d'exigir proves a tots els viatgers i el 88% està disposat a sotmetre's a proves com a part del procés del viatge.

Noticias relacionadas

contador