fda drug pharma

La FDA (Food and Drug Administration) reuneix aquest dijous 22 d'octubre al seu Comitè Assessor de Vacunes i Productes Biològics Relacionats (VRBPAC). Es tracta de la primera trobada centrada en la Covid-19, en el qual no es parlarà sobre una vacuna específica, sinó més aviat es discutirà sobre el desenvolupament i la seva possible autorització.

De fet, segons apareix en l'agenda de l'organització, el comitè està convocat "per discutir, en general, el desenvolupament, autorització i/o llicència de vacunes per a prevenir la Covid-19”. Això suposa que la FDA té la tasca de classificar molts detalls tècnics sobre com s'executarà una autorització o aprovació, però els membres també influiran en qüestions ètiques molt més àmplies.

La FDA també sol·licitarà al comitè que abordi la seguretat i l'eficàcia posteriors a la concessió de la llicència de la vacuna, prestant especial atenció als marcadors immunitaris que s'han de rastrejar i com abordar els criteris de valoració de seguretat i eficàcia en poblacions específiques. Cap dels temes de discussió no serà sotmès a votació.

Cal recordar que, actualment, les empreses que lideren les recerques són fonamentalment tres: Moderna, Pfizer amb BioNTech i AstraZeneca. Peter Marks, director del Centre per a l'Avaluació i la Recerca Biològica de la FDA, ha afirmat que els assajos de les farmacèutiques estan reclutant voluntaris "raonablement bé", i ha reconegut que és "possible" que hi hagi dades disponibles per a interpretar ja a l'octubre.

Precisament, aquest dimecres es coneixia que un voluntari de l'assaig de la vacuna experimental contra el coronavirus d'AstraZeneca al Brasil ha mort. No obstant això, informacions de 'Reuters' apunten que el subjecte pertanyia al grup de control, és a dir que va rebre un placebo i no una dosi de la vacuna contra la Covid-19.

Noticias relacionadas

contador