ep el ministro de sanidad salvador illa comparece en rueda de prensa posterior al consejo de
Eduardo Parra - Europa Press

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha anunciat aquest divendres que l'Agència Espanyola del Medicament ha autoritzat el primer assaig clínic a Espanya d'un vaccí contra la Covid.

"Aquest matí, l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris ha autoritzat el primer assaig clínic a Espanya d'una vacuna contra la Covid-19", ha explicat durant una roda de premsa a la Moncloa al costat de la ministra de Defensa, Margarita Robles.

L'assaig del vaccí, en fase dos, es farà només a tres països de la Unió Europea (UE), Espanya, Alemanya i Bèlgica. Al nostre país, Illa ha assenyalat que es durà a terme amb 190 voluntaris sans, d'entre 18 a 55 anys i de més de 65 anys. Començaran a ser reclutats aquestes pròximes hores i es desenvoluparà a tres hospitals: La Paz i La Princesa (Madrid) i Marquès de Valdecilla (Santander).

"Quan s'arriba a aquesta fase, vol dir que hi ha experiència que el vaccí és segur per a administrar-lo a humans", ha dit el ministre de Sanitat. Això sí, Illa ha aclarit que "hi haurà un repartiment equitatiu. És un orgull per al nostre país poder participar-hi, ajuda a posicionar-nos i a generar coneixement, però no suposa que n'obtinguem més dosis ni tampoc que les rebrem abans".

Així, creu que les primeres dosis del vaccí contra el coronavirus arribaran a Espanya "si tot va bé" a principis de desembre. "Estem fent un esforç ingent i sense precedents per obtenir al més aviat possible un vaccí eficaç per a la Covid-19", ha apuntat.

'RADAR COVID'

Illa també ha informat que Sanitat treballa perquè l'aplicació 'Radar Covid' estigui en marxa el 15 de setembre a totes les CCAA. De moment, ja l'han descarregada uns 2,5 milions de persones, i a Andalusia, Aragó, Canàries, Cantàbria, Castella i Lleó i Extremadura han completat tots els processos d'adaptació tècnica. Per part seva, Balears, Madrid, Múrcia i Navarra s'hi incorporaran en període de prova.

Noticias relacionadas

contador