ep el ministro de sanidad salvador illa comparece en rueda de prensa posterior al consejo de
Eduardo Parra - Europa Press

Espanya podria tenir al desembre uns tres milions de dosis del vaccí contra la Covid-19 que està desenvolupant la Universitat d'Oxford i la companyia AstraZeneca, sempre que «les anàlisis clíniques superin les garanties necessàries». Així ho ha comunicat aquest dilluns el ministre de Sanitat, Salvador Illa, al primer ‘Observatori de la Sanitat’, organitzat per 'El Espanyol'.

Així mateix, ha recordat que tots els països d'Europa han signat un memoràndum de compra conjunta de vaccins i distribució equitativa d'aquestes, amb la finalitat que les dosis arribin al mateix temps i de manera «proporcional» a la població que cada regió.

Illa ha avançat que Europa comprarà un mínim de set vaccins i un màxim de nou, encara que de moment només s'ha signat el contracte amb la companyia AstraZeneca perquè és la que té els assajos més avançats.

"Si les anàlisis clíniques superen les garanties, a partir de desembre estarien en condicions de subministrar-ne dosis. Europa rebrà uns 30 milions de dosis i a Espanya n'arribarien uns tres milions", ha declarat el ministre, i ha aclarit que es tracta d'una vaccí que necessitaria previsiblement dues dosis i que, si tot va bé, al gener podria haver-hi un subministrament regular.

Respecte a la futura estratègia de vacunació de la Covid-19, Illa va indicar que aquest dimecres un grup de treball, que comptarà amb les comunitats autònomes, les societats científiques i experts, es posarà en marxa per decidir quina població es prioritzarà. “L'únic requisit és que allò que es decideixi també estigui coordinat a nivell europeu”.

No obstant això, el ministre ha comentat que el «sentit comú» assenyala que les primeres persones a rebre el vaccí seran les que tenen un risc més alt de patir les varietats més greus de la Covid-19 o aquells que treballen en contacte amb els grups més vulnerables.

Noticias relacionadas

contador