jean-castex-premier-ministre

L'ús de la màscara a l'exterior a França deixa de ser obligatori a partir d'aquest dijous i el toc de queda acaba abans del programat, el proper 20 de juny, ha informat aquest dimecres el primer ministre francès, Jean Castex.

"Anem a retirar l'obligatorietat general de portar mascareta a l'aire lliure. No serà obligatòria, excepte en algunes circumstàncies. Els decrets seran modificats a partir de demà", ha dit durant una conferència de premsa, segons informa Efe.

Castex ha advocat perquè el ritme de la vacunació no decaigui i ha constatat que el nivell de la circulació de virus és el més baix des d'agost de 2020. Durant la seva compareixença al final del Consell de Ministres, ha detallat que el toc de queda, que s'aplicava des de fa 7 mesos i mig, acabarà deu dies abans del pla governamental. Serà el 20 de juny i no el 30.

Amb 16,5 milions de vacunats amb la pauta completa (una mica més d'una cinquena part de la població), el primer ministre ha instat a accelerar encara més el ritme d'injeccions. Segons les últimes dades disponibles, hi va haver 678.535 punxades entre el 14 i el 15 de juny.

Les màscares, que els francesos porten de manera obligatòria des de fa més de set mesos, romandran obligatòries als "llocs tancats" i en determinades situacions, com a les cues o aglomeracions, ha precisat el primer ministre.

Noticias relacionadas

contador