1608642418 ionisis uci

Alemanya necessita "urgentment" mesures més estrictes per controlar un augment de les infeccions pel virus Covid-19 i protegir els hospitals d'una "situació especialment perillosa", segons unes declaracions del cap del grup d'UCI del país recollides per Bloomberg.

Les UCI han hagut de buscar llits per a uns 1.400 pacients addicionals amb coronavirus a la darrera setmana, segons el president de la DIVI, Gernot Marx. En total, es preveuen 6.000 ingressos per a Nadal, superant el pic de la segona onada de la pandèmia de l'hivern passat.

Hem de protegir el nostre personal i evitar que les nostres clíniques es col·lapsin sota la pressió”, ha dit Marx aquest dimecres en una entrevista amb la televisió ZDF recollida per Bloomberg. També ha demanat que les vacunes Covid siguin obligatòries per a tots els adults, al·legant que la mesura és necessària “no només per trencar la quarta onada, sinó per prevenir una cinquena i sisena onada”.

De moment, Olaf Scholz, el proper canceller, ha donat suport a la iniciativa d'imposar la vacunació al país. El socialdemòcrata, que prendrà possessió del càrrec en substitució d'Angela Merkel la setmana que ve, ha previst una votació parlamentària abans de finals d'any. Scholz ha calculat que la mesura serà recolzada per diversos partits, de manera que la vacunació comenci al febrer o al març.

El ministre de Sanitat sortint, Jens Spahn, ha apuntat aquest dimecres que 12 dels 69 milions d'adults d'Alemanya no estan vacunats. “I aquí és on rau el nostre problema”, afirma Spahn en un tuit. “El número és simplement massa alt per protegir el nostre sistema de salut de la sobrecàrrega”, reconeix.

Scholz, Merkel i els caps de les 16 regions d'Alemanya es reuniran aquesta setmana per debatre una sèrie de propostes, entre les quals s'inclouen l'enduriment de les restriccions a les persones no vacunades, la limitació dels aficionats als partits de futbol i el tancament de bars i discoteques a les zones més afectades.

Noticias relacionadas

contador