biden vacuna coronavirus

La Casa Blanca ha expressat la seva preocupació pel baix ritme de vacunació entre els joves nord-americans, especialment entre 18 i 25 anys, i ha admès que serà molt difícil arribar a l'objectiu del president Joe Biden, que espera que per al 4 de juliol el 70 % dels adults compti amb almenys una dosi.

Tot i els notables avenços aconseguits, amb més del 65% dels adults ja inoculats amb almenys una de les dosis dels sèrums disponibles, les autoritats sanitàries subratllen com un dels grans reptes la necessitat d'incentivar la vacunació entre els més joves.

"El que hem vist en les dades és que hi ha una gran diferència entre les persones de més de 25 anys i les d'entre 18 i 25 anys", ha indicat Jen Psaki, portaveu de la Casa Blanca, durant la seva roda de premsa diària, segons recull Efe.

Psaki va subratllar que aquesta disparitat és "preocupant, especialment tenint en compte que la variant delta està en alça i", ha recordat, "no discrimina per edat".

Segons les dades dels Centres de Control i Prevenció de Malalties (CDC, en anglès), a finals de maig passat el 80% dels majors de 65 anys havia estat vacunat, mentre que al segment d'entre 18 i 29 el percentatge era menys del 40%.

La portaveu de Biden va reconèixer que l'objectiu del 4 de juliol era "ambiciós", però va recalcar que la vacunació "continuarà" als EUA després d'aquesta data, per la qual cosa ha instat als ciutadans a fer el pas per protegir-se i cuidar la seva comunitat.

LA VARIANT DELTA, LA GRAN AMENAÇA

El doctor Anthony Fauci, assessor mèdic cap de la Casa Blanca, va declarar aquest dimarts que la variant delta, altament contagiosa, és la "major amenaça" per l'intent de la nació d'eliminar la Covid-19.

La variant delta, identificada per primer cop a l'Índia, representa ara al voltant del 20% de tots els nous casos als Estats Units, davant el 10% de fa dues setmanes, va dir Fauci durant una conferència de premsa a la Casa Blanca sobre la pandèmia.

Fauci va afegir que la variant delta sembla estar "seguint el mateix patró" que la variant alfa, trobada per primera vegada al Regne Unit, amb infeccions que es dupliquen als Estats Units cada dues setmanes.

"A l'igual que la situació al Regne Unit, la variant delta és actualment la major amenaça als Estats Units per al nostre intent d'eliminar la Covid-19", va afirmar.

Noticias relacionadas

contador