biden perros
Adam Schultz

El president dels Estats Units, Joe Biden, s'ha compromès, durant el primer discurs a la nació de la passada nit, en horari de màxima audiència, al fet que tots els adults puguin tenir accés a la vacuna contra la Covid-19 a partir de l'1 maig.

Biden ha donat ordre als 50 estats que formen el país perquè, a partir d'aquesta data de maig, hi hagi vacunes contra el virus accessibles per a tota la població major de 16 anys.

El discurs de Joe Biden, de tot just 24 minuts, es va centrar en la lluita contra la pandèmia. L'objectiu del nou president dels EUA és que pel 4 de juliol, festa nacional, el país hagi tornat a la normalitat.

"Si hi poseu de la vostra part, si fem això junts, hi ha força probabilitats que pugueu celebrar el 4 de juliol amb les vostres famílies i amics als vostres jardins i als vostres barris", va afirmar el demòcrata després de recalcar que la "independència del virus" està una mica més a prop. "Després d'aquest any tan llarg i tan dur, això convertiria el nostre Dia de la Independència en alguna cosa veritablement especial", va afegir.

Biden va parlar de "les persones estimades que hem perdut", de la finalitat de milions de llocs de treball, dels negocis tancats o dels nens que s'han quedat sense anar a classe durant mesos. Va treure d'una butxaca interior de la jaqueta una targeta en la qual demana que cada dia li apuntin el nombre de morts per Covid-19. 527.726 fins ara. "És més que les morts a la Primera i Segona Guerra Mundial, la guerra del Vietnam i l'11-S junts", ha recordat. I va lamentar com el virus "ens ha separat" i com ha dividit encara més un país polaritzat, per coses com l'ús de la mascareta.

Sobre això últim, no va voler tirar les campanes al vol i ha subratllat que tant l'ús de les màscares com el distanciament social hauran de mantenir-se durant força temps. "Us necessito, poble nord-americà. Us necessito. Necessito que tots els nord-americans en facin la seva part", ha demanat.

contador