covid dl sars sars cov 2 covid 19 us drug pharma biotechnology pfizer biontech astrazeneca
NIH

Les autoritats sanitàries del Regne Unit estan vigilant a prop una nova mutació de la variant delta de la Covid-19 que està causant un nombre creixent d'infeccions i supera en un 10% la transmissió de la soca dominant, segons François Balloux, director de l'Institut de Genètica de la University College de Londres.

Delta és la variant dominant al Regne Unit, però les últimes dades oficials suggereixen que el 6% dels casos de la Covid que s'han seqüenciat genèticament són d'un nou tipus. Es coneix amb el nom científic d'AY.4.2, malgrat que alguns l'anomenen Delta Plus, i conté mutacions que podrien donar al virus avantatges de supervivència.

De moment, informa BBC que s'estan realitzant proves per conèixer el grau d'amenaça que pot suponer. Els experts afirmen que és poc probable que s'estengui en gran mesura o que escapi de les vacunes actuals.

Encara no es considera una variant preocupant ni una variant en investigació, que són les categories que s'assignen a les variants i al nivell de risc associat a elles.

Noticias relacionadas

contador