ep el primer ministro de italia guiseppe conte en una reunion en roma
Filippo Attili/Palazzo Chigi/dpa

El primer ministre d'Itàlia, Giuseppe Conte, ha demanat calma mentre el coronavirus es propaga a d'altres parts del país i se succeeixen els tancaments, clausures i les "notícies falses".

Fins a aquest dimecres hi ha 325 casos confirmats de coronavirus i 11 morts a Itàlia. Les infeccions s'estan estenent ara més enllà de l'epicentre original al nord, amb casos a Toscana, Le Marche, Emilia Romagna, Alt Adige, Piemont, Ligúria, Laci, Sicília i el sud de Roma.

Onze ciutats de les regions septentrionals més afectades de Llombardia i el Vènet segueixen 'aturades', amb escoles, universitats, empreses i molts llocs públics tancats. El brot ha provocat noves tensions en el fràgil Govern de coalició d'Itàlia, i discussions entre Roma i les autoritats de Llombardia.

El primer ministre va demanar aquest dimarts als mitjans una cobertura tranquil·la i menys sensacionalista. "És hora d'abaixar el to; hem de frenar el pànic", va dir, segons el diari italià 'La Repubblica'. El diari va afegir que Conte ha demanat al cap de l'emissora pública Rai que rebaixin el to dels seus reportatges sobre el virus.

Conte també va tractar de tranquil·litzar al públic, que està preocupat pel tancament d'escoles i l'esgotament dels aliments, després que el pànic hagi buidat els prestatges dels supermercats en algunes ciutats. "El pànic és una reacció completament injustificada que compromet l'eficiència general del sistema i desencadena lamentables especulacions sobre els preus d'alguns productes", va dir al diari 'Corriere della Sera' el dimarts.

"El subministrament d'aliments s'assegurarà amb mesures adequades, especialment a les zones 'clúster'. La calma es recupera a través d'una comunicació puntual i transparent", va dir.

Noticias relacionadas

contador