coronavirus-le-canada-autorise-le-vaccin-de-pfizer-et-biontech

L'Administració de Medicaments i Aliments dels Estats Units (FDA, per les sigles en anglès) està a un pas d'autoritzar l'ús d'emergència de la vacuna contra la COVID-19 de Pfizer i BioNTech després que un comitè assessor analitzés aquest dijous els resultats de la recerca presentats per les dues empreses.

L'objectiu de l'anomenat Comitè Assessor de Vacunes i Productes Biològics de l'FDA era votar sobre si s'havia o no recomanar a l'FDA aprovar la vacuna contra la COVID-19 que han creat la nord-americana Pfizer i el seu soci alemany BioNTech.

Els 23 membres amb dret a vot van decidir que la vacuna s'ha d'administrar a tots aquells individus que tenen almenys 16 anys. En concret, havien de respondre a la pregunta que va fer pública l'FDA: "Amb base en la totalitat de les proves científiques disponibles, creuen que els beneficis de la vacuna de Pfizer-BioNTech contra la COVID-19 superen els riscos per al seu ús en persones de 16+ anys?"

Els membres van votar majoritàriament que sí, amb la qual cosa es va fer un pas essencial per a l'autorització de la vacuna que Pfizer i BioNTech van començar a desenvolupar fa 11 mesos, un temps rècord comparat amb els anys que sol trigar a desenvolupar-se qualsevol vacuna.

El vot a favor del Comitè, però, no és vinculant i no implica que s'hagi donat automàticament llum verda a la vacuna, ja que correspon a l'FDA adoptar la decisió final.

En una entrevista aquest dijous amb la cadena NBC, el comissionat de l'FDA, Stephen Hahn, va reafirmar que l'aprovació de la vacuna arribarà "molt aviat", després de l'avaluació del comitè d'experts, tot i que no va concretar si podria produir-se aquest mateix dijous, demà divendres o una mica més tard.

Noticias relacionadas

contador