ep test de antigenos con resultado negativo
EUROPA PRESS

El Govern ha fixat en 2,94 euros el preu màxim de venda dels tests d'antígens, segons ha anunciat la ministra de Sanitat, Carolina Darias, que ha ressaltat que l'acord ha estat per unanimitat. La mesura entrarà en vigor aquest dissabte, després que es publiqui al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE).

"Fins ara hem aconseguit l'objectiu prioritari, establir el subministrament, i un cop establert, hem anat a la regulació d'un preu màxim de venda", ha assenyalat Darias a la roda de premsa posterior a la Comissió Interministerial dels Preus de Medicaments, després d'analitzar els preus de distribuïdors, la venda al públic i els països de l'entorn. Afectarà tots els tests d'autodiagnòstic que es venen a farmàcies i hagin estat aprovats per l'Agència del Medicament.

La decisió de posar límit al preu dels tests d'antígens arriba després de l'alta demanda per part de la població després de l'explosió de contagis a causa de la variant Òmicron. Fa uns dies, el president del Govern, Pedro Sánchez, feia saber que hi hauria control del preu del test d'autodiagnòstic una vegada resolt "l'augment exponencial de demanda, però no d'oferta" que va provocar que durant les setmanes de Nadal s'arribés a superar el "preu assequible" que es va considerar al passat estiu.

D'altra banda, la Comissió de Salut Pública ha donat el vistiplau per posar la dosi de reforç de la vacuna contra la Covid-19 a tots els més grans de 18 anys. A més, es redueix de sis a cinc mesos l'interval entre les vacunes de reforç.

Noticias relacionadas

contador