ep la ministra de trabajo y economia social yolanda diaz durante su intervencion en el pleno en el
EUROPA PRESS/R.Rubio.POOL - Europa Press

El Govern ha anunciat que els ERTO es prolongaran fins al mes de setembre. Així ho ha confirmat el Ministeri de Treball a laSexta, en una mesura que s'aprovarà al Consell de Ministres d'aquest dimarts.

L'acord està "molt lligat", segons ha apuntat la patronal a la cadena televisiva. Es debatrà aquesta mateixa tarda a la taula de diàleg social encara que la patronal reconeix que encara "pot passar de tot".

Segons l'esborrany del pacte al qual assegura haver tingut accés la cadena, s'apunta que "no podran efectuar-se hores extraordinàries ni concertar-se noves contractacions si hi ha alguna persona afectada per l'expedient temporal d'ocupació" i que "les empreses i entitats afectades per aquests expedients hauran de procedir a reincorporar les persones treballadores afectades per mesures de regulació temporal d'ocupació, prevalent els ajustos en termes de reducció de jornada".

En cas que en un mes s'alternin dies d'activitat i inactivitat, l'empresa ha de comunicar a mes vençut els dies treballats el mes anterior. Si s'até a la reducció de jornada, "les hores treballades es convertiran en dies complets equivalents d'activitat", conclou.

Noticias relacionadas

contador