ep teneri
Europa Press

Tercer cas importat de coronavirus a Catalunya, que s'afegeix als nous contagis d'aquest dijous, després que la Conselleria de Sanitat ha confirmat el segon cas de coronavirus a la Comunitat Valenciana. Es tracta d'un home ingressat a l'Hospital Clínic de València, que va viatjar amb 2.500 afeccionats més del València a Milà el 19 de febrer. Amb aquest, Espanya suma un total de 14 infectats aquesta setmana pel Covid-19, després de confirmar dos casos més a Madrid -també aquest dijous- i que es localitzen a Tenerife (4), La Gomera (1) Barcelona (3), Madrid (4), Castelló, Sevilla i València. Aquests se sumen als dos ja registrats en La Gomera i Mallorca, tots dos turistes, que han estat donats d'alta, la qual cosa fa un total de 16 a tot l'Estat.

El més destacat és un pacient ingressat a l'Hospital Virgen del Rocío de Sevilla. No es té constància que hagi viatjat a Itàlia o la Xina, cosa que el convertiria en el primer contagi local. A Madrid, dels dos nous casos a l'Hospital de Torrejón, un d'ells es troba ingressat a l'UCI en situació clínica greu. Tots dos pacients no han viatjat recentment a les zones amb brots declarats, per la qual cosa no són importats, i s'està en fase de recerca epidemiològica per saber si ha tingut alguna relació amb algun vincle epidemiològic en un centre sanitari o laboral, o si ho han fet els seus familiars.

A Catalunya, el cas més recent es tracta d'una dona de 22 anys de Tenerife que va viatjar al nord d'Itàlia i que està en aïllament a l'Hospital Clínic de Barcelona.

Les primeres anàlisis han confirmat la presència del virus COVID-19 en el pacient valencià, que s'ha reportat aquest dijous, i que presentava símptomes compatibles amb la malaltia, segons han assenyalat les mateixes fonts. Es tracta del segon cas confirmat a la Comunitat Valenciana. El primer va ser un home que s'havia dirigit a l'hospital La Plana, a Vila-real (Castelló) amb símptomes compatibles amb la malaltia i que havia estat a Milà.

En canvi, la Conselleria de Salut i Famílies andalusa ha assenyalat que es continua investigant el focus de contagi del pacient ingressat a l'Hospital Virgen del Rocío de Sevilla i que ha donat positiu per coronavirus, un empresari sevillà de 62 anys.

ALTRES CASOS

Durant el dimecres s'han registrat diversos contagis. L'últim infectada, a La Gomera, és una dona que va estar a Itàlia entre el 4 i 8 de febrer. Segons informa la Conselleria de Sanitat, es tracta d'una ciutadana resident al municipi de Valle de Gran Rey.

Noticias relacionadas

contador