ep ursula von der leyen en una rueda de prensa en bruselas
Etienne Ansotte/European Commiss / DPA

La Comissió Europea ha recomanat aquest dilluns als països de la Unió Europea no viatjar des de ni cap a regions d'alt risc d'expansió del coronavirus. En aquest sentit, l'organisme aconsella aïllar els territoris amb una incidència acumulada superior als 500 positius per cada 100.000 habitants.

Brussel·les ha reclamat, a més, "consistència" als governs europeus per aplicar les seves mesures tant dins del propi país com de cara als viatges entre països. Així ho ha assenyalat el comissari europeu de Justícia, Didier Reynders, durant roda de premsa.

A Espanya, la pandèmia segueix deixant xifres desoladores. El nostre país té ja una incidència acumulada de 800 casos per cada 100.000 habitants. A Madrid, aquest dilluns entren en vigor noves restriccions. En tot el país, les UCI es tornen a omplir-se a ritme preocupant.

La situació és tal, que el cap dels viròlegs espanyols, Albert Bosch, ha alertat aquest dilluns que "si no espavilem, estarem tan malament com al març", reconeixent que encara no hem tornat a caure a aquests nivells. Altres experts com els de Danske Bank apunten a un "fort deteriorament" que està causant la pandèmia a casa nostra per la inacció governamental.

contador