vial vacuna astrazeneca portada

AstraZeneca ja ha respost a la decisió de la de porta Comissió Europear la farmacèutica anglo-sueca davant els tribunals pels seus endarreriments en el lliurament de vacunes contra la Covid-19. L'empresa ha assegurat que ha "complert completament" l'acord i que, per tant, es "defensarà amb força" davant la justícia.

  • 121,10£
  • -0,46%

"AstraZeneca ha complert completament l'Acord de Compra Anticipada amb la Comissió Europea i es defensarà amb força al tribunal. Creiem que qualsevol litigi manca de fonaments i donem la benvinguda a aquesta oportunitat per resoldre aquesta disputa al més aviat millor", ha afirmat la companyia en un comunicat, del qual es fa ressò Efe.

De fet, a la seva nota la farmacèutica assegura que està a punt d'arribar l'enviament de gairebé 50 milions de dosis als països de la UE abans de final d'abril, "en línia amb les nostres previsions". En aquest punt, AstraZeneca reconeix "el treball realitzat pels líders polítics i professionals sanitaris de tots els estats membre que han fet possible a Europa el desplegament de les campanyes de vacunació", i assegura que estan "compromesos a ajudar tant com es pugui".

També recorda que les vacunes "són difícils de fabricar, com ha quedat palès pels desafiaments en el subministrament a què s'enfronten diverses companyies a Europa i a tot el món", i aprofita per recalcar que estan realitzant "progressos abordant els reptes tècnics" als quals s'enfronten, de manera que la seva producció està millorant. Això no obstant, insisteix que "el cicle de la producció d'una vacuna és molt llarg, cosa que implica que necessita temps que aquestes millores resultin en un increment de dosis de vacunes acabades".

MOLT TREBALL PER DAVANT... A CONTRARELLOTGE

"Hi ha molta feina per davant a la Unió Europea i a altres llocs, mentre seguim bregant amb la terrible pandèmia i la distribució dels programes de vacunació. AstraZeneca compta amb un paper important per exercir, i la nostra intenció és fer-ho de manera justa i equitativa sense benefici durant la pandèmia a la UE i a tot el món", aclareix la farmacèutica.

Ael comunicat, a més, la companyia recorda que la Unió Europea ha donat suport el programa COVAX per a una distribució equitativa de les vacunes als països de renda baixa i mitjana, i que la companyia anglo-sueca és el proveïdor líder per a més de 100 països. Per això AstraZeneca expressa el seu desig de "treballar constructivament amb la Comissió per vacunar com més persones sigui possible"."Molts milers dels nostres treballadors que treballen contra rellotge han estat motivats per una passió per ajudar el món sense benefici; segueixen fermament compromesos a proporcionar la nostra vacuna a la gent d'Europa i de tot el món", conclou l'empresa.

La resposta d'AstraZeneca ha arribat després de conèixer que Brussel·les va portar davant els tribunals en considerar que no havia respectat "alguns termes del contracte" i que "no ha estat en posició d'aportar una estratègia fiable per garantir els lliuraments de les dosis". L'Executiu comunitari ja havia avançat que estava consultant amb els Estats membre aquesta possible acció, atès que la farmacèutica va lliurar només 29,8 milions de vacunes en el primer trimestre i preveu lliurar només 70 milions més durant el segon, enfront dels 300 milions de dosi promeses.

Noticias relacionadas

contador