coronavirus-vaccin-astrazeneca-discute-avec-le-japon-la-russie-le-bresil-et-la-chine
119,88£
  • -0,38£
  • -0,32%

Una cosa és protegir les persones de contraure la Covid-19, i una altra molt diferent és reduir el percentatge de transmissió de la malaltia. En aquest últim apartat, AstraZeneca assegura que la seva vacuna pot reduir en un 67% el contagi del virus.

Així ho recull un informe preliminar publicat per Oxford, la universitat britànica que col·labora amb AstraZeneca a la vacuna contra la Covid.

Una altra dada interessant que deixa l'informe és que la candidata de les dues té una efectivitat del 67% durant els tres mesos posteriors a la primera dosi, cosa que pot acabar parcialment amb la dependència d'una segona dosi, que sí que està present en altres vacunes, com la de Pfizer i BioNTech.

L'estudi mostra, a més, que l'eficàcia de la vacuna es dispara des del 54,9% fins al 82,4% quan l'espaiat entre la primera i la segona dosi és de dotze o més setmanes. Aquests resultats estan recolzats per l'estratègia del govern de Boris Johnson, que busca primer protegir davant el virus, i després acabar d'estendre la immunitat entre tota la seva població amb la segona dosi.

Les xifres no han trigat a ser recollides pel secretari d'estat de Sanitat britànic, Matt Hancock, que ha assegurat que són dades "absolutament magnífiques".

Noticias relacionadas

contador