ep el director general de la organizacion mundial de la salud oms tedros adhanom ghebreyesus en
OMS

El director general de l'Organització Mundial de la Salut, Tedros Adhanom Ghebreyesus, ha destacat durant la inauguració de l'assemblea anual de l'OMS a Ginebra, que -al ritme actual- d'aquí a tres setmanes les morts ocorregudes des del començament de l'any a causa de la Covid-19 superaran totes les registrades el 2020.

Els contagis reportats des de l'inici de 2021 superen ja els registrats durant el primer any de la pandèmia, segons ha informat el responsable de l'Organització, que ha advertit, a més, que, encara que s'observa una tercera setmana consecutiva de disminució de casos "la situació a nivell mundial és molt fràgil i cap país pot dir que està fora de perill".

Així mateix, Adhanom ha afirmat, tal com recull EFE, que la xifra de sanitaris morts fins al moment a causa del coronavirus puja almenys fins a 115.000.

Davant d'aquest comunicat, el president de Govern, Pedro Sánchez, ha reiterat el suport d'Espanya a la negociació i adopció d'un tractat internacional sobre pandèmies amb el qual incrementarien la preparació i els recursos dels països a nivell mundial per afrontar en el futur una potencial crisi sanitària com l'actual.

"Som partidaris d'adoptar un tractat internacional que estableixi els objectius i principis fonamentals de l'acció col·lectiva necessària per acabar amb futures pandèmies", ha dit Sánchez en la seva intervenció durant l'acte inaugural de la 74ª assemblea anual de l'OMS.

De la mateixa manera, el líder d'l'Executiu espanyol ha agraït el suport que l'Organització ha donat a Espanya i a la resta de països durant la pandèmia i ha garantit que Espanya seguirà recolzant les seves decisions.

Noticias relacionadas

contador