ep archivo   vodafone
EUROPA PRESS - Archivo

Vodafone va obtenir un benefici net 986 milions d'euros als sis primers mesos del seu any fiscal (d'abril a setembre), xifra que representa una reculada de l'1% respecte al resultat anotat durant el mateix període de l'exercici precedent. El benefici net ajustat del període va caure un 2,6%.

  • 0,66£
  • -0,40%

L'operadora n'ha rebaixat estimacions. La previsió de flux de caixa lliure per a tot l'any passa de 5.300 milions d'euros a 5.100 milions d'euros, xifra que ha provocat una forta caiguda de les seves accions (-4%). També ha advertit que els beneficis bàsics ajustats se situaran entre 15.000 i 15.200 milions d'euros, xifra que suposa una caiguda respecte a la previsió anterior de 15.000 a 15.500 milions d'euros.

La xifra de negoci de Vodafone entre abril i setembre va assolir els 22.930 milions d'euros, un 2% per sobre dels ingressos registrats al primer semestre de l'exercici passat, incloent-hi un increment de l'1% dels ingressos per serveis, fins als 19.207 milions de euros, encara que en termes orgànics van augmentar el 2,5%.

"Encara que Vodafone va aconseguir augmentar les vendes gràcies a un creixement més gran dels ingressos per serveis i de les vendes d'equips, els seus beneficis se'n van ressentir al primer semestre i va oferir unes perspectives ombrívoles per a tot l'any", destaca Victoria Scholar, responsable d'inversions d'Interactive Investor.

Cal recordar que Vodafone va dir al juliol que estava en camí d'assolir els objectius per a tot l'any. Tot i això, destaca Scholar, avui ha anticipat que espera que els guanys estiguin a l'extrem inferior del seu rang esperat, "reflexant els vents en contra macroeconòmics de la inflació i la creixent amenaça de recessió", subratlla l'analista.

"Vodafone ha estat lluitant amb l'augment dels costos de l'energia i la mà d'obra a mesura que la inflació fa efecte. Ho ha compensat en certa mesura amb un augment dels preus, però encara cal veure si els consumidors estaran disposats a pagar aquestes despeses addicionals en aquest entorn sensible al cost de la vida i als preus", conclou la responsable d'inversions d'Interactive Investor.

contador