ep recurso de productos de viscofan 20201120103303
VISCOFAN - Archivo

Viscofan va guanyar durant els nou primers mesos de l'any 99,8 milions d'euros, xifra que suposa un 13,5% més que al mateix període de l'any passat. Mentrestant, al tercer trimestre, la companyia va assolir un resultat net un 16,7% superior, amb 35,6 milions d'euros. La companyia navarresa d'embolcalls alimentaris, líder mundial del seu sector, puja amb força en borsa.

  • 58,90€
  • 0,17%

"Hem assolit la xifra d'ingressos trimestrals més gran de la nostra història -i un dels més grans en termes de resultat net- unint capacitat de servei amb disciplina comercial i eficiència productiva en un context de cadena de subministrament global tensionada i pressió en els costos energètics", ha expressat José Domingo de Ampuero i Osma, president del grup.

"La fortalesa d'aquests resultats ens permet situar les nostres expectatives per al 2021 lleugerament per sobre de les previsions realitzades a la nostra guidance inicial. L'èxit dels projectes desplegats durant aquest període estratègic MORE TO BE i el compromís de la nostra gent han permès desenvolupar un model de negoci que ens permet adaptar-nos als diferents entorns, convertint-nos en una empresa més sòlida i sostenible sobre la qual construir amb optimisme els nostres plans de futur”, ha afegit.

Així, al tercer trimestre del 2021, Viscofan va aconseguir una xifra de negocis de 245,6 milions, nou màxim històric trimestral amb un creixement del 9,2% enfront del mateix període de l'any anterior. L'Ebitda va ser de 64,1 milions, un creixement del 9,2% enfront de l'any anterior, i un marge EBITDA del 26,1%, estable davant de l'any anterior. Per la seva banda, la posició de caixa neta es va col·locar als 31,5 milions el setembre del 2021, enfront dels 38,2 milions del passat exercici.

LA VALORACIÓ DELS ANALISTES

Luis Piñas, analista de Bankinter, que aconsella comprar el valor, amb una valoració de 73,60 euros, comenta que els “resultats són positius, perquè baten les expectatives en vendes, EBITDA i benefici net”.

A més, aquest expert comenta que "la major part del creixement de les vendes procedeix d'Europa i Àsia", mercat on la companyia està centrant el seu creixement. D'altra banda, Viscofan "aconsegueix esmorteir l'augment de costos (primeres matèries i subministraments) gairebé íntegrament", malgrat el seu elevat consum elèctric i de plàstics.

A parer seu, es tracta d'una "companyia amb potencial de creixement per expansió geogràfica, millora de marges per tecnologia i dividend susceptible de ser augmentat".

Noticias relacionadas

contador